Комбінація із великим комбінатором (Скажіть, чому потрібний Панчишин?)

Опозиціонер Руслан Панчишин, з тридцятьма тисячами гривень доходу на рік (дані ЦВК) (менше трьох тисяч на місяць) і «Порш Кайєном» у декларації. Чому тут дивуватися? Усі вони такі. Питання: чому народ бачить декларацію, бачить «Порш Кайєн», і все ж щиро вірить, що не такі. Хотілося б почути притомну відповідь.
Руслана Панчишина висунуто кандидатом від опозиції на посаду мера м. Новодністровськ. Варто поговорити про політичні плани Руслана Панчишина, варто поговорити про те, чим керується наша опозиція, коли пропонує подібного кандидата. Багатьом ще пригадується епопея з пам’ятником Шевченка, яка насмішила навіть тих, хто вже втомився сміятися з буковинського політичного цирку. А були ж речі не такі помітні, але не менш смішні. Привертає увагу один з найперших пунктів передвиборчої програми Руслана Панчишина, коли торік він балотувався у народні депутати. Цей пункт – «побудування каскаду сонячних електростанцій». У дужках Панчишин скромно вказував – є досвід. 
Кому цікаво, продивіться трудову біографію Панчишина: він працював у бюро працевлаштування, у прокуратурі, очолював незрозумілі громадські організації юристів (на громадських засадах же), а коли ж він встиг набути досвід будівництва каскадів сонячних електростанцій (як він пише у програмі)? Це є таємницею. Такі понти багато чого говорять про людину. Більше, аніж підготовлені промови для наївних виборців.
До речі, щодо трудової біографії. Панчишин починав її одразу із посади заступника директора молодіжного бюро працевлаштування у Львові, потім чотири роки працює у прокуратурі Дніпропетровської області (дивовижний стрибок, чи не так). Після 2008 року біографія стає дуже розпливчастою, якісь громадські посади і лише напередодні виборів на посаду мера м. Новодністровськ Руслан Панчишин стає директором ППО «Атлант», зареєстрованої у Самбірському районі. Чому саме в цей момент – зрозуміло. Це знімало питання: а чим все ж офіційно займається пан Панчишин? Чим займається людина, у якої при тридцяти тисячах гривень доходу на рік є свій благодійний фонд? На якому повороті згаданої важкої трудової долі у родини Панчишина з’явився «Порш Каєйн» – ніде не написано. Звісно, такий опозиціонер буде сильно «боротися із корупцією» з «тіньовими» схемами тощо. 
У 2012 році опозиціонери урочисто заявляли, що з людьми, які намагаються вдатися до підкупу виборців, їхній політичній силі не по дорозі. І, власне, тоді Руслан Панчишин був виключений із партійних лав ФЗ. Пройшов лише рік і буковинській опозиції вже не тільки по дорозі з подібними діячами. Тепер вони є флагманами опозиції. Що ж рушить кар’єрою Панчишина? Чому народ бачить великого комбінатора Панчишина і все ж чекає від нього… сонячних електростанцій. Наївність виборця ще можна пояснити. Чим пояснити вибір опозиції, яку можна звинуватити у чому завгодно, тільки не в наївності.
Навіщо їм Панчишин? Можна говорити про те, що опозиція не має інших кандидатів (так воно і є), що у неї нема реальних, а не паперових партійних осередків, які б могли підготувати та висунути таку кандидатуру. Є показовим, до речі, що на попередніх виборах буковинська опозиція висувала позапартійних кандидатів (Миколу Федорука, Марію Філіпчук). Подібне відбувається, як правило, якщо своїх реальних кандидатів немає.
Однак, на запитання « чому Панчишин?» є відповідь ще простіша. Комбінатор районного штибу Панчишин із своїми пам’ятниками та понтами про сонячні електростанції є точним віддзеркаленням великих комбінаторів опозиції. Вони однакові. Такі самі. Тому висувають саме його. Чому ж люди все бачать і все ж вірять, що не такі? Хотілося б почути притомну відповідь.
Вже сьогодні можна зробити прогноз, як відбуватиметься післявиборча прес-конференція: керівники опозиції, мабуть, щось говоритимуть про фальсифікації. Ніхто не згадає універсальне: «Той має, хто дбає». Менш ймовірний, але більш неприємний інший розвиток подій – коли розводитимуть руками виборці, якщо оберуть сонячного опозиціонера. У будь-якому випадку, Панчишин від опозиції – це розчарування. Якщо цей кращий...

4 коментарі

Святослав Вишинський
Опозиція не вперше доводить той факт, що нічим принциповим не відрізняється від чинної влади. Політична альтернатива досі вакантна.
Михайло Шморгун
Дуже непогано написано…
Є питання до Панчишина про підкуп, про памятник, про єврейчика ізю, про КВУ і підкуп. Кожна з цих тем мала закінчитися для нього політичним небуттям…
Володимир Антонюк
Чого ж дуже добре написано. Мягко, так ще по доброму.
Maryan Girba
Дякую))) Думав чомусь, що громадськість буде обурюватися
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте